hits

Kyllingenchiladas med meksikanske smaker

Hvem liker vel ikke enchiladas?

600 g kyllingfilet
En rødløk
1 liten boks mais
3 ts spisskummin
2 ts oregano
2 ts løkpulver
4 ts paprikapulver
0.5 ts pepper
0.5 ts salt
1-2 fedd hvitløk om ønskelig

Ost etter eget ønske og mengde
(Feks Jarlsberg 400 g)
1 liten boks mais
1 paprika
6-8 tortillalomper

Skjær kyllingfiletene i veldig små biter. Stek i stekepannen med alt krydderet til det er gjennomstekt.
Sett til side.
Legg tortillalomper utover benken. Dryss først på litt ost i midten og legg så på kyllingen og grønnsakene.  
Rull stramt sammen. Legg med skjøten ned i en ildfast form og dryss på mer ost. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 15 min eller til osten blir lett gylden.

Slik lager du tortilla selv. Du må kjevle tynnere enn til kebab og da får du 8-12 tortillalomper alt etter hvor tynt du kjevler og hvor store du lager de.
Oppskriften finner du her :  http://m.matfrabunnenfb.blogg.no/1481359992_kebab_hjemmelaget.html

Taco saus


200 g tomat (plommetomat)
1 strøken ts sambal oelek (eller mer/mindre om du ønsker den sterkere/svakere.
4 ts tomatpure
0.25 ts salt (en fjerdedels ts)
2-4 ts sukker etter ønske. Jeg bruker 4.
Du kan tilsette koriander og rødløk om ønskelig. Jeg var tom for det idag. 
Fjern det våte innholdet i tomaten for at salsaen skal bli tykk og ikke rennende. Dette gjør du lettest ved å dele de i to og skrape ut med en teskei. Kjør i stavmikser og tilsett krydderet.

Server gjerne også med avokado/guacamole, rømme og andre ting du liker :)
Velbekomme

8 kommentarer

Åh nam! Det må prøves 😍

Det så sunt og godt ut. Det som er fint med bloggen din er at den handler ihvertfall om noe, i forhold til mange andre blogger her inne. Stå på videre! :)

Hehe, og takk det samme KostholdsBloggeren: )

Frida Øvland

Frida Øvland

Det står mais to ganger, stemmer det?

Kun 1 skal det være Frida Øvland: )

Frida Øvland

Frida Øvland

Takk for god oppskrift! Det ble en nydelig lørdagsmiddag!

Det var kjekt å høre Frida Øvland: )

Skriv en ny kommentar