Indrefileten:
La kjøttet bli romtemperert. Smelt smør. Vent til smøret ligger brunt og stille i panna. Brun kjøttet på absolutt alle sider. Krydre med salt og pepper. Sett i ovn med steketermometer på 130 grader. Ta ut når kjøttet har kjernetemp på 55 ( medium minus). La hvile under klede.
Maiskrem:
3 bokser mais
50 g smør
2 dl fløte
1 ts salt
1/2 ts pepper
Ha mais i en liten gryte. Ha i smør og fløte. La putre i 30 -40 min. Stavmiks. Tilsett salt og pepper
Lys peppersaus:
1/2 dl hel pepper
1/2 dl god cognac
2 dl fløte
1-2 ts dijonsennep
1 ts salt
2 ts pepper
2 ss creme fraiche
Rist hel pepper på middels varme uten noe. Vend stadig panna. Vent på søtlig pepperaroma.
Tilsett cognac og la frese ca 20 -30 sekund.
Tilsett så fløte, dijonsennep, salt, pepper og creme fraiche. .Sil bort pepperkorn om ønskelig.
Kok asterix poteter i ca 22 min i lettsalta vann.
Velbekomme.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake? Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332 Det vil være høyt verdsatt 🙂
2 ss sukker
2 ts hornsalt
1/2 ts salt
8 dl hvetemel
100 g smør
3 dl crème fraiche
Bland de tørre indigriensene.
Lag grop i midten.
Ha smør i terninger og crème fraiche i gropa.
Elt godt til deigen blir seig og smidig.
Del inn i 30 emner. Rull lang pølse og form som hjerter.
Stekes midt i ovnen i 15 min på 200 grader.
Smaker godt med smør, honning eller sirup.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake? Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332 Det vil være høyt verdsatt 🙂
150 g bacon
4-600 g karbonadedeig
4 dl vann
3 opphakka charlottløk
1/ 2 purre i skiver
en opphakka paprika
15 skiver fløtemysost
2 kjøttbuljong
3 dl fløte
1 ss soyasaus
1 1/2 ts timian
2 ss creme fraiche
salt/pepper
Finn en middels stor kasserolle. Stek i biter i gryta. Tilsett karbonadedeig og steik med ett dryss salt og pepper.
Hell på vann og tilsett opphakka charlottløk, purre i skiver og opphakka paprika.
Tisett nå skiver fløtemysost og kjøttbuljong. Ha så oppi fløte, soyasaus og timian. Til slutt rør inn creme fraiche.
Smak om du ønsker mer salt og pepper. Serveres med poteter, potetmos eller ris.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake? Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332 Det vil være høyt verdsatt 🙂
Frisk italiensk påleggssalat:
200 g kål
1 stor gulrot
150 g kokt skinke
1.5 dl creme fraîche
1/2 raspa eple ( pink lady)
1/2 pose majones
3 ss hvitvinseddik
1/2 ss sitron
2 ts pepper
1/2 ts salt
1 ss sukker
Finkutt kål og skinke. Skrell og rasp gulrot og eple på grovrasp. Tilsett creme fraîche, majones, hvitvinseddik og sitron.
Ha oppi salt, pepper og sukker. Bland godt sammen og la trekke litt i kjøleskap.
Velbekomme.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake? Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332 Det vil være høyt verdsatt 🙂
200 g hvetemel 4 eggeplommer 4 dl farris eller iskaldt vann 4 stivpiskede eggehviter. Salt
Bland ingrediensene.
Vend forsiktig inn stivpiskede eggehviter.
Del kyllingfiletene i ønsket krydder.
Hindu kyllingkrydder, salt og pepper.
La ligge i minst 20 min.
Dypp bitene i tempuraen.
Friter i frityrgryte eller tykkbunnet panne med frityr olje /solsikkeolje.
Jeg bruker pølseklype i stål og holder hver bit til den har fått litt skorpe før jeg slipper den, i ca 15 sekund.
Sursøt saus: 4 dl vann 1 dl vann + 3 ts maizenna 1 hønsebuljong Saften fra en boks med ananas 3 ss soyasaus 1 ts HP 2 ss eddik 7 % 3 ss brunt sukker 1 1/2 ss honning 1/2 ts ingefær
Bitene i en ananasboks 1/2 grønn paprika. Du kan også bruke feks bambusskudd, vannkastanjer og gulrot.
Bland alle ingrediensene minus 1 dl vann og maizenna.
La dette koke opp.
Når dette koker rist ut maizenna i 1 dl vann og ha i den kokende i blandingen.
La koke 1 min før servering.
Kok ris etter pakkens anvisning. Vi beregner 4.5 dl tørr ris til en familie på 4.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake? Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332 Det vil være høyt verdsatt 🙂
1 liter melk
3 dl lettkokte havregryn
3 ss solbærsaft
2 ss sukker
En klype salt
Rosin ved servering
Kok opp melk og havregryn under omrøring.
Tilsett solbærsaft,sukker og salt. La putre i 4-5 min.
Om du ønsker er helt glatt konsistens kan du bruke stavmikser.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake? Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332 Det vil være høyt verdsatt 🙂
Finkutt løk, gulrot og stangselleri i kjempetynne skiver.
La de frese seg møre i gryta på litt over middels varme i 10-15 min.
Bruk stavmikser når det er mørt.
Ha i kraft, fløte, prosecco og tomatpuré, og gi ett oppkok.
Tilsett 2 1/2 ts salt,
1/2 ts pepper,
1 ts Cayenne,
1 ts paprikapulver,
1 ts timian
1 ts sukker.
Hummerkraft
Hummerskall Ca 1 liter vann 2 ts tomatpure 5 dusker persille Ha olivenolje i en gryte. Fres skallene i ca 1 min på hver side. Hell over vann og ha i tomatpuré og persille. La småkoke i 1 time. Sil av.
Rett før servering tilsetter du hummerkjøttet eller fordeler kjøttet i serveringstallerkener
Server med ristet loff.
Velbekomme.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake? Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332 Det vil være høyt verdsatt 🙂
Pisk krem av fløten. Ha i 3 ss majones. Kutt frukt i småbiter. Bland alt sammen. La trekke litt i kjøleskap.
Serveres gjerne med isbergsalat og kokt skinke /kjøttpålegg. Velbekomme.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake? Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332 Det vil være høyt verdsatt 🙂
4 egg
150 gram ørret
1/2 boks seterrømme
1/2 pk ekte majones
15 cm av en tynn purre
2 ts pepperrot (på tube)
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
5 ts sitron.
1 ts sukker
Legg egga i en kjele med vann. Da det begynner å koke tar du tiden på 8 min. Avkjøles raskt.
Bland sammen majones, rømme og pepperrotkrem. Tilsett salt, sukker og pepper Pisk litt opp med en gaffel.
Tilsett sitron. Del opp egg og purre og ha i.
Velbekomme.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake? Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332 Det vil være høyt verdsatt 🙂