Biffsalat med pepperrotkrem

Biffsalat
Til 2 personer

200 gram biff
1/4 salathode
1/2 rød paprika
6 cherrytomater
1/2 løk

Stek biffen lett i stekepanna og skjær opp i strimler. Kutt opp grønnsakene og bland sammen med biffen.

Pepperrotkrem:
2 ss rømme
2 ts pepperrot
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
1/2 ts sitronsaft

Bland alt godt sammen og ha over biffsalaten.

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

Syndig himmelsk marengsdrøm

Mandelbunn: 
100 g mandler
250 g melis
3 eggehviter
Noen fnugg salt
Mandlene kvernes eller grovhakkes med stavmikser.
Ha i melis. Stivpisk eggehviter med noen fnugg salt.
Vend inn eggehvitene med resten.
Legg i porsjonsrundinger på ett bakepapir etter ønsket størrelse, feks 6-8 stk.

Stek midt i ovnen på 180 grader i 20 min (hvis du ønsker den seig) og 30 min hvis du ønsker den hard.

Marengs:
4 eggehviter
200 g sukker
Noen fnugg salt
Stivpisk eggehvitene med noen fnugg salt.

Ha i sukker gradvis mens du pisker videre stivt.
Bruk sprøytepose og lag topper som du legger på bakepapir.

Stek midt i ovnen på 125 grader i 2 timer. 

Jordbærcoulis:
200 gram frosne jordbær
Saft av en sitron
2 ss sukker
Kjør blandingen med stavmikser.

Smelt og avkjøl kokesjokolade. Pyntes etter ønske.

Tanja

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

 

Scampisalat med karridressing


2 personer

Beregn 5-8 scampi pr pers
Isbergsalat
Purre
Gressløk eller vårløk
Lime

Legg scampi på ett fat.
Sprinkle over olje og saften av en halv lime.
Strø på karri og salt.
La ligge 30 min.
Stek de kjapt på høy varme kun kort tid på hver side.
Stekes de for lenge blir de seig.

Dressing:
2 ss creme fraiche
2 ss gresk Youghurt
2 ss majones
Ett skvis lime
En fingerklype salt og sukker
Karri etter eget ønske.
Serveres med baguetter.

 

 

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

Lettvint pølse og potetform


For fam på 4

6 store poteter
1 pk skinnfrie pølse
3 dl fløte
Ost (jarlsberg)
1/2 purre
1/2 løk
1/2 paprika
Salt, pepper og paprika

Skjær poteter i tynne skiver gjerne med skallet på om det er tynt.
Del pølser og grønsaker i biter.
Legg poteter nederst og krydre.
Strø over pølser og grønnsaker.
Gjør dette i 3 lag av hver og krydre hvert lag.
Strø over ost på toppen.
Stek på nederste rille i ovnen på 200 grader i 50 minutt.

 

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

Gulrotkake


(26 cm form)

4 egg
3 dl sukker
2.5 ts kanel
2 ts natron
2 ts vaniljesukker
1/2 ts muskat
1/4 ts ingefær
1/2 ts salt
3 dl mel
1.5 dl olje
5 dl grovt revet gulrot
Kokos
Matfarge

Pisk egg og sukker til eggedosis.
Ha i det andre.
Tilslutt vender du inn gulrot med en slikkepott.
Stekes i 60 min nederst i ovnen på 170 grader.
Avkjøles i form.
Når den er avkjølt sett i kjøleskap med lokk.

Glasur:
150 g melis
50 g kaldt smør
200 g philadephiaost
2 ts vaniljesukker
1-2 ts sitron

Bland gul matfarge med en dråpe rød matfarge.
Hell blandingen over i en skål med en neve kokos.
Strø dette til slutt over glasuren.
Kaken lages med fordel dagen før og holder seg i mange dager.

 

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

Karri og kylling baguettesalat

Påleggsalat

7 dl ferdig mengde

200 gram kyllingfilet
(150 gram bacon)
1 pose majones
3 ss rømme
1/4 rødløk
1/4 rød paprika
3/4 eple (pink lady)
3 stilker vårløk
2 ss sitronsaft

1 ss karry

1 ts salt

1 ts pepper.

Stek baconet. La det renne av på papir.

Avkjøles.

Finkutt alle grønnsakene.

Bland rømme, majones,

2 ss sitron,

1/2 til 1ss karry,

1 ts salt

en klype sukker

Bland i grønnsakene.

Ha i den avkjølte kyllingen.

Klipp opp baconet og ha i.

Vend godt rundt.

Salaten kan med fordel trekke litt i kjøleskapet så smakene setter seg.

Server gjerne med ristet brød. 

Velbekomme.       

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

 

 

Ørret med pepperrotkrem, rista pinjekjerner, wokede grønnsaker


4 personer
Ørreten:

Sprinkle over 1/2 lime og balsamico og krydre med salt og pepper.

La ligge i 30 min.

Bak i ovnen på 200 g i 10-15 min

Pepperrotkrem:
1 boks rømme
2 ts sitron
4 ts revet pepperrot (tube)
2 1/2 ts sukker
1 ts salt
1/2 – 1 ts pepper
2 dl bladpersille
Bland ingrediensene. La trekke i kjøleskap.

Kok ønsket mengde ris etter eget ønske.

Vi bruker 7 dl vann på 4.5 dl jasminris.

 

Grønnsaker:

Wok en pose wokmix på hard varme i 6-7 min.

 

 

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/

Karri – fristelse

 

500 g pastaskruer

400 g kyllingfilet

150 g bacon

1/2 rødløk

1/2 rød paprika

1/2 grønn paprika

1/2 gul paprika

3 stilker vårløk

1.5 pose majones

6 toppa ss creme fraiche

2 ts gurkemeie

2 -3 ts salt etter smak,

6 ts karri

1.5 ts pepper

3 ts sitron

Kok pastaen etter ansvining og avkjøl.

Stek bacon og stek kyllingen i baconfettet. La det avkjøles før du blander det med pastaen.

Lag dressing av majones, crème fraiche, sitron og krydder. Hell over pastablandingen og bland godt sammen.

La den sette seg minst en halvtime. Kan med fordel stå over natten.

 

 

 

Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake?
Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332
Det vil være høyt verdsatt 🙂

Hvis du ønsker å motta nye oppskrifter direkte til din epost, følg oss på Blogloving ved å trykke på denne linken:
https://www.bloglovin.com/blogs/mat-fra-bunnen-14744499/?referrer_context=autocomplete_enter

Følg oss gjerne her også Tanjasmat:
https://www.facebook.com/Tanjasmatfrabunnen/