Dette er en av de beste drinkene syns jeg. Den er fin å lage med frosne jordbær for da trenger man ikke is. Jeg fikk en veldig god strawberry daiquiri av en “gærn” jente jeg kjenner og fikk målene på hennes. Likevel ble det såklart til at jeg “slumset” til min egen variant.
Strawberry daiquiri (Ca 1 liter, nok til ett glass til 4-5 personer)
8 dl frosne jordbær 2 dl vodka 0.75 dl lime 0.25 dl hvit rom 1.5 dl jordbærlikør 8 ss sukker.
Ha alt i en blender eller i en kjøkkenmaskin med kniver. Kjør til bærene er knust. Serveres umiddelbart.
Kos dere 😉
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake? Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332 Det vil være høyt verdsatt 🙂
Denne pizzaen er litt hot. Ønsker du at den skal være mild og barnevennlig så fjern sambal oelek fra pizzasausen på bunnen og cayennepepper i biffkjøttmarinaden.
Pizzabunn:
500 g møllerens pizzamel eller hvetemel etter ønske 1 pk tørrgjær 3-4 dl vann 37 grader 2 ts salt 3 ss solsikkeolje 3 ss oregano Elt sammen deigen og la heve 30-40 min. Smør langpannen med olje og fordel deigen i den. Ha på fyll og stek midt i ovnen på 225 grader i 22-25 minutter.
Skjær romtemperert biff i strimler. Legg strimlene i marinaden. La trekke 30-60 minutter. Hell så alt i ett dørslag og la renne godt av.
Pizzasaus til å smøre på bunnen: 3 ss crème fraiche 1 ts sambal oelek Bland sammen og smøre på bunnen.
Slik gjør du: * Ha ferdig hevet deig i langpannen og kna ut. * smør på pizzasausen * legg på ønsket mengde ost * legg på ca 4-5 never med nachos * strø over en liten boks med mais (avrent i dørslag) * legg på rått avrent biffkjøtt øverst ( det stekes underveis) * du kan velge om du vil ha på rødløk før eller etter steking * stek som angitt ovenfor.
Hvitløksdressing 2 dl lettrømme 3 ss majones 1 ts eddik eller lake fra sylteagurk 1 ts sukker 2-4 fedd hvitløk etter ønske.
La sausene trekke en stund i kjøleskapet.
Her er pizzaen klar
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake? Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332 Det vil være høyt verdsatt 🙂
Bernaisé kan for mange virke helt uoverkommelig og de tyr derfor til posen. Jeg gjorde det selv i mange år. Jeg trodde tilogmed den var god. Når man først har fått dreisen på bernaise vil man aldri gå tilbake til posen. Jeg håper du har lyst å prøve nå. Bildeforklaringene kommer nederst.
Oppskrift 1 stor eller 2 små sjalottløk 1 dl hvitvin eller vann 2-3 ss hvitvinseddik. (Jeg bruker 3 om jeg ikke har hvitvin) 300 g ekte smør 3 romtempererte eggeplommer Salt Pepper Estragon (frisk eller tørket) Sitron
Slik gjør du Ha EKTE smør i en gryte og smelt på lav-middels varme. Ikke rør i det, men la det stå i ro slik at det deler seg i tre lag. Vanligvis bruker ikke kokker det som skiller seg og ligger på toppen og bunnen, men jeg har prøvd både å fjerne topp og bunnfall og å ha i alt sammen, men ser/smaker virkelig ikke den store forskjellen. Du velger selv om du kun bruker det i midten eller ikke. (Bilde lenger nede)
Mens smøret smelter lager du til løkblandingen. Surr løken blank i en teskei smør og ha i hvitvinseddik og vin/vann. Den skal reduseres til halvparten. For meg tar dette 2 minutter. (Bilde lenger nede)
Ha eggeplommene i en metall- eller glasskål som tåler varme. Fyll vann i en gryte som du kan sette skåla oppi. (Skåla skal ikke være i kontakt med vannet.) Kok opp vannet og ta deretter kasserollen bort fra varmen.. Hvis du vil ha full kontroll kan du bruke ett termometer og passe på at vannet holder en temperatur på ca 65 grader. Visp sammen eggene og bland inn løkblandingen. Sett skåla over det varme vannet og visp til det tykner ( for best temperaturkontroll, ikke la skåla få kontakt med vannet) Ballongvisp anbefales. (Bilde lenger nede )
Hell i det litt nedkjølte smøret i en tynn stråle mens du fortsetter å vispe. (Smøret bør være under 70 grader) Å piske bernaisen tykk og luftig tar 3-4 min. Du må piske hardt og fort. Du kan sile bort løken hvis du ønsker (jeg gjør ikke det). Ha i estragon, salt og pepper. Smak til med sitron. Obs viktig: kun en sitrondråpe i gangen. Det er kort vei mellomm god og vond bernaisesaus. Dersom du ikke har vært nøyaktig kan sausen skille seg. Istedenfor å kaste den kan du prøve å redde den slik: Skiller seg: Pisk inn kaldt vann Klumper seg: Sile i ett dørslag, piske hardt og tilsette litt vann.
Bildeforklaring
Smelt smøret på lav/middels varme. Det deler seg i skum på toppen, bunnfall og det klarnede smøret i midten. Velg om du vil bruke det som samler seg på toppen og bunnen eller ikke.
Surr løken blank i en teskei smør. Ha i resten. Mens smøret smelter reduserer du (koker ned) løkblandingen til 50 % mengde. Jeg brukte 2 minutter på dette da jeg tok tiden.
Kok opp vann i en kjele. Dra til side. Sett en bolle oppi som ikke berører vannet. Pisk sammen egg og løkblandingen og ha dette i bollen. Ha det noe nedkjølte smøret i bollen i en tynn stråle mens du visper hardt og fort i 3- 4 minutter.
Sil bort løken om du ønsker ( jeg gjør ikke det). Smak til med salt og pepper estragon og til slutt sitron. Ha kun i en dråpe sitron om gangen og smak på sausen for hver dråpe.
Server og nyt din første bernaise.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake? Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332 Det vil være høyt verdsatt 🙂
Har sett flere skryte av hvor enkelt og godt det er med proteinrundstykker, men aldri laget det før nå. Disse skal jeg så absolutt lage flere ganger c”,)
Smelt smøret, og pisk egg og sukker til eggedosis. Bland sammen de tørre ingrediensene. Bland melken i det smeltede smøret og tilsett i eggedosisen vekselsvis med de tørre ingrediensene.
Stekes midt i ovnen på 175 g i ca 20 min. Sjekk med en bakenål om den er gjennomstekt.
Glasur
125 g smeltet smør
1 dl bakekakao
1 ss vaniljesukker
3-4 ss sterk, ferdigtraktet kaffe
Ca 6 dl melis
Bland alt i det smeltede smøret. Tilsett melisen litt og litt til riktig konsistens. Prikk litt i kaken med gaffel og fordel glasuren utover. Kaken må ikke være varmere enn lunken. Strø over kokos og server med et glass iskaldt melk c”,)
Denne kaken kan fryses, bli stående i ovnen, eller på kjøkkenbenken eller i kjøleskapet. Personlig foretrekker jeg å ha den i kjøleskapet og den smaker aller best etter et par dager 😉
Med syk 15 åring hjemme må man finne på noe som frister såpass at hun kommer ut av sengen 😅❤ Så kasta sammen dette. Brødene døpte hun tvert Pasjenbrød (passionbrød) .Servert med hjemmelagde fiskekaker fra fryseren, blandet sursøt råkostsalat og gresk dressing. Innertier😊
Pasjenbrød (8 stk) 14 dl mel 6.5 dl fingervarmt vann 2 ss solsikkeolje 2 ts salt 1 ss tørrgjær 1 ts bakepulver.
Elt deigen. Heves i 45 min. Trilles ut i boller og klappes ned. Stekes midt i ovnen på 230 grader i 12-14 minutter (kakk på de og hør etter hul lyd)
Bildeforklaring
Trill ut 8 boller. Trykk de litt ned som på til venstre på bildet.
Her er de klar for ovnen.
Her er de ferdig. Avkjøles på rist.
Blandet råkostsalat Ett fjerdedels hode isbergsalat 3 store gulrøtter 1 eple En halv purre Skrell eple og gulrot og raspe med grovrasp. Skjær purre i tynne strimler.
Sursøt gresk dressing 3 dl crème fraiche eller rømme 1 pose gresk dressing mix 1 ts saft av sitron 1 ts sukker 0.25 ts salt Blande alt og la trekke litt.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake? Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332 Det vil være høyt verdsatt 🙂
Dette er utrolig godt samt at det er veldig lett å lage. Når du er igang kan du lage mye og fryse i aliminiumsformer. Dette er kjekt å ta opp av fryseren på hektiske dager og de kan fryses i rå tilstand. Ta opp kvelden før bruk og sett i kjøleskapet.
Grønnsaks- og kjøttpudding Nok til 4-5 voksne
400 g karbonadedeig elr kjøttdeig 400 g amerikansk grønnsaks- blanding (tint) 1 finhakket løk 1 dl fløte, melk eller vann etter ønske 2 egg 3 ss potetmel 2 ts salt 2 ts malt ingefær 1 ts pepper En halv muskatnøtt eller 0.5 ss malt
Slik gjør du:
Ha alt i en bolle. Bland godt sammen. Jeg foretrekker å bruke hendene.
Smør en form med nøytral olje. Denne formen er 1.5 liter. Fyll massen i formen.
Sett ovnen på 180 grader med en ildfast form med vann på en rist på nederste rille (den må romme formen med puddingen) Når temperaturen er nådd så sett kjøttpuddingen ned i formen med vannet. Stek i 60 minutter. Om du ønsker kan du hvelve den på ett fat før servering.
Fløtesaus (du kan bruke vanlig brun saus om du vil Lag bruning av
100 g smør 1.5 dl mel. Ta gryta til side og tilsett 6 dl kraft eller vann. La dette putre i 20-25 min til melsmaken blir borte. Tilsett 2 dl fløte, 1 ss soyasaus, 2 ts dijonsennep,1 ts salt og 1 ts pepper.
Kålstuing: Trikset med god kålstuing er å ikke la kålen koke for lenge!! Hakk opp 1/2 kål i passe småbiter. Legg i lettsaltet vann. Fra det begynner å koke tar du tiden på 7 min. Ta av 1 dl av kokevannet når den er ferdig kokt og sett til side. Hell så kålen i ett dørslag. Smelt 2 ss smør i en gryte og tilsett raskt 3 ss mel. Tilfør umiddelbart 6 dl melk samt kålvannet og ett par ts muskat. Smak til med salt og pepper. La den putre i 5-10 min til melsmak er borte og stuingen tykk og jevn. Tilsett kål og en skvett fløte (om du vil) ett minutt før servering.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake? Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332 Det vil være høyt verdsatt 🙂
Slik gjør du: Del biffen i biter. Krydre med salt og pepper. Om du ønsker kan du bruke feks hvitløk og chili eller annet du liker. Smelt smør i en panne. Vent til smøret ligger brunt og stille før du har i biffkjøttet. Du skal såvidt svisse dette i pannen noen sekund siden det skal videre inn i ovnen.
Bruk en fiskeøse å ta ut kjøttet med eller hell det i ett dørslag så væsken renner av (du ønsker ikke våt myk nachos). Sett til side.
Hakk opp grønnsakene. Finn frem ett stekebrett med bakepapir eller en ildfast form. Før brukte jeg form men nå bruker jeg brett. Legg ett lag med nachos i bunnen. Strø over med revet ost og cheddar revet i mindre biter. Legg så på mais, paprika i strimler, purre i ringer og biffkjøtt. Legg nytt lag med nachos og gjenta prosessen. Sett nederst i forvarmet ovn på 200 grader nederst i 15 minutter. Server med tomatsalat, guaccamole og rømme. Om du ønsker kan du bruke en sterk salsa. Server umiddelbart.
Her ser du brettet ferdig stekt
Velbekomme 🙂
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake? Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332 Det vil være høyt verdsatt 🙂
Kjøttboller kan man endre krydring på i det uendelige. Dette er en relativt enkel oppskrift men den har likevel mye smak. Ikke minst passer de til mye forskjellig feks både i suppe og i mos.
Kjøttboller 1 kg karbonadedeig eller kjøttdeig 1 løk 0.5 – 1 dl fløte, farris eller vann 3 ts salt 1 ts pepper 1 ss muskat 2 ss griljermel 2 ss potetmel 2 egg
Mos løken med stavmikser eller finkutte så godt du klarer. Ha det sammen med karbonadedeigen i en bolle. Ha i resten. Elte sammen med hendene og forme små boller. Det er lurt å ha våt hånd og våt skje. Da blir det mye enkerere. Stek i smør på litt over middels varme. Snu de jevnlig. Hvis resten av middagen ikke er klar samtidig kan du sette de i ovnen i ildfast form på 100 grader til resten er klart.
Liker du oppskriftene mine og vil gi noe tilbake? Hvis du ønsker kan du gi et beløp du syns passer ved å vippse til 560208 eller bruke vanlig bankoverføring til konto 1503.51.66332 Det vil være høyt verdsatt 🙂